Hoe ziet een gemiddeld coachtraject eruit?
Stap 1 – Intakegesprek Het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis. We bespreken wat jouw situatie is, welk doel je wilt bereiken en of we beiden voldoende vertrouwen voelen om een succesvol coachingstraject in te zetten. Daarnaast vertel ik je meer over hoe het traject er ongeveer uit zal zien. Als we besluiten verder te gaan stel ik een coachovereenkomst met de globale opbouw van het traject op. Vraag nu een vrijblijvend intakegesprek aan.
Stap 2Sessies In de praktijk blijkt vaak dat 6-8 sessies voldoende zijn. Uiteraard is het ook mogelijk meer of minder sessies af te nemen, net waar je behoefte aan hebt. In de sessies diepen we je doel verder uit en gaan daar aan werken. Jouw vraagstuk is bepalend voor de methodes die tijdens de begeleiding ingezet wordt. Hierbij blijven we niet alleen zitten maar gaan we ook actief aan de slag met oefeningen, visualisaties en meer. Na de sessies zal ik je vaak wat praktische oefeningen geven die je in de periode tussen de sessies kan uitvoeren. We zullen ongeveer om de 2 weken met elkaar afspreken op een dag en tijdstip wat jou goed uitkomt.
Stap 3Evaluatie Aan het eind van het traject evalueren we samen het gehele proces. In hoeverre is je doel behaald? Wat is het verschil met het begin en de eindsituatie? Aan het begin van het traject heb je een score gegeven aan hoe je voelt, hoeveel energie je hebt en dergelijke. Dit doen we aan het eind weer zodat je een goed beeld hebt van de begin en eindsituatie en wat eventueel nog gewenst is.
Stap 4Follow up Ongeveer 6 maanden na afloop van het traject kan indien gewenst een follow-upgesprek plaatsvinden. Hierin komen de volgende vragen aan de orde: Wat is er veranderd? Wat gaat goed? Waar loop je tegen aan? Val je in sommige situaties terug op oud gedrag? Hoe kun je op die punten weer zelf de regie in handen nemen?

De locatie kan in overleg bepaald worden. Wandelcoaching is ook mogelijk.

Scroll naar boven
Scroll naar top