Broncoaching is gespecialiseerd in preventie van stressgerelateerd verzuim en burn-out begeleiding en biedt hiervoor een aantal oplossingen:

Waar krijg ik energie van? En is het mogelijk dit op mijn werk meer in te passen? Hoe kan ik het beste ontspannen en wanneer doe ik dat? Wat zijn vroege tekenen dat ik te veel stress opbouw? En wat kan ik daar tegen doen? Dit zijn een aantal van de onderwerpen die in de coaching en training aan de orde komen.

Waarom preventie van juist stressgerelateerd verzuim?

Steeds meer Nederlandse werknemers hebben last van werkgerelateerde stress- en burn-outklachten. Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in ons land. Ruim een derde van het langdurend verzuim binnen het MKB heeft een psychische achtergrond. Dat aandeel stijgt al jaren. Uitval door stressgerelateerde klachten van werknemers voorkom je het liefst. Het zorgt immers voor hoge kosten op zowel persoonlijk als financieel gebied:

  • Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €60.000,- uitgaande van gemiddeld 242 dagen die een burn-out gemiddeld duurt (Zilveren Kruis, 2017). Hierbij zijn de extra kosten van een vervanger niet meegerekend.
  • 22% van het al ziekteverzuim is gerelateerd aan psychische klachten zoals overspannenheid en burn-out.
  • Uit onderzoeken van TNO en het CBS blijkt dat ieder jaar méér werknemers méér stress ervaren. Inmiddels zit 17% van hen in de gevarenzone waarbij een burn-out dreigt (De Volkskrant, 11 april 2019).
  • Het zorgt voor veel narigheid, zowel voor de werknemer en zijn familie als voor de werkgever.

Door aandacht voor stress te hebben in het bedrijf en hier oplossingen voor aan te dragen, zowel in het bedrijf als in de individuele omgang ermee, werk je als werkgever gericht aan het zo laag mogelijk houden en preventie van stressgerelateerd verzuim. Broncoaching ondersteunt u hierin.

“Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting”

Arbo Unie, oktober 2019

Download hier de brochure.

Houd je bedrijf gezond, zet in op verzuimpreventie.
Broncoaching
Broncoaching-training-en-coaching-preventie-stressgerelateerd-verzuim
Scroll naar boven
Scroll naar top